Historie

In 1934 ontstond het idee om de ruitersport te beoefenen in de toenmalige gemeente Ambt Delden. Initiatiefnemers waren de heren Gerard Workel, Bernhard Workel en Johan ten Zijthof.
In het begin werd er geoefend op een sintelweggetje. De groep ruiters werd steeds groter, er diende zich een instructeur aan en er werd een locatie gevonden voor een buitenmanege.

Enkele ruiters namen het initiatief om in verenigingsverband te gaan rijden en de ‘Landelijke Rijvereniging De Zeven Buurtschappen’ was een feit. De naam verwijst naar de 7 buurtschappen/dorpen die deel uitmaakten van de Gemeente Ambt Delden, t.w.: Azelo, Bentelo, Deldenerbroek, Deldeneresch, Hengevelde, Wiene en Zeldam.

In de loop van haar bestaan moest de rijvereniging regelmatig uitzien naar een andere buitenlocatie. In 1974 kwam de beschikking over een ‘binnenmanege’ in de oude Boerenbond te Delden. In oktober 1979 ging een lang gekoesterde wens in vervulling; een eigen accomodatie. Door de gemeente werd een terrein beschikbaar gesteld en mede door werkzaamheden van eigen leden van de vier participerende verenigingen verscheen er aan de Hoffmeijerweg in Ambt Delden een prachtig paardensportcentrum.

De vier participerende verenigingen zijn de paardensportverenigingen De Zeven Buurtschappen en de Hagmolenruiters, en daarnaast de Ponyclub Deldenerbroek en de Ponyclub de Hagmolenruiters.

Paardensportvereniging De Zeven Buurtschappen is in de loop van haar bestaan uitgegroeid tot een bloeiende vereniging.